Γιούρα

Γιούρα

Τα Γιούρα έχουν έκταση 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ οι ακτές του είναι απότομες και βραχώδης. Εξαιτίας των ακτών του, αλλά και του κακοτράχηλου και κρηνώδες εσωτερικού του, πολλοί περιηγητές το αναφέρουν σαν το "νησί του διαβόλου". Στο νησί υπάρχει ένα σπάνιο είδος αγριοκάτσικου, το επιστημονικό όνομα του οποίου είναι Capra aegagrus f. hircus. Εξαιτίας της ύπαρξης αυτού του σπάνιου είδους, τον χειμώνα υπάρχοιυν φύλακες στο νησί, ώστε να ελέγχουν τους κυνηγούς που πάνε να κυνηγήσουν.

Στο νησί υπάρχει και η ξακουστή σπηλιά του Κύκλωπα, στην οποία λέγετε ότι ζούσε ο Κύκλωπας Πολήφυμος, ο οποίος τυφλώθηκε από τον Οδυσσέα. Η σπηλιά έχει κλείσει για το κοινό, ύστερα από ένα ατύχημα.

Θα πρέπει να γίνει και μια μικρή αναφορά στην παραλία του Πνιγμένου, παραλία σπάνιας ομορφιάς. Η παραλία αποτελείται λευκή άμμο και λευκά μαρμαρένια βότσαλα. Στην παραλία υπάρχει και μια σπηλιά με φυσική σκιά καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ απο τις πηγές της αναβλύζει νερό.

Τηλ.: 2424 065 365 Κιν.: 697 324 6874 Email: villakonstantinos@hotmail.com Διεθ.: Ρουσούμ Γυαλός, Αλόννησος, 37005

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.