Σκάντζουρα

Σκάντζουρα

Σκάντζουρα

Έχει έκταση 7,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ανήκει και αυτό, όπως και η Κυρα Παναγιά, στην μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει κάποιο απάνεμο λιμανάκι για να δένουν τα καΐκια.

Το νησί είναι πλούσιο σε αποθέματα μαρμάρου. Με την ίδρυση όμως του Εθνικού Πάρκου, απαγορεύτηκε η περαιτέρω εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του νησιού.

Μπροστά από τα Σκάτζουρα βρίσκονται κάποια μικρότερα νησάκια (Κασίδι, Λαχανού, Στρογγυλό, Πολεμικά, Πράσο, Σκαντίλι, Κόρακας), στα οποία βρίσκουν κατάλυμμα την περίοδο της αναπαραγωγής τους κορμοράνοι, φαλακροκόρακες και διάφορα είδη γλάρων, ώστε να κλωσήσουν τα αυγά τους. Για το λόγο αυτό τα Σκάτζουρα ανήκουν στην Ζώνη Α' του Εθνικού Πάρκου, παρόλο που βρίσκονται σε σχετικά μακρινή απόσταση από τα άλλα νησιά της Ζώνης Α'.

Μπροστά από τα Σκάτζουρα βρίσκονται τα νησάκια Κασίδι, Λαχανού, Πολεμικά, Στρογγυλό, Πράσο, Σκαντίλι και Κόρακας. Εδώ έρχονται την περίοδο της αναπαραγωγής τους, κορμοράνοι, φαλακροκόρακες, και διάφορα είδη γλάρων για να κλωσήσουν τα αυγά τους.

Τηλ.: 2424 065 365 Κιν.: 697 324 6874 Email: villakonstantinos@hotmail.com Διεθ.: Ρουσούμ Γυαλός, Αλόννησος, 37005

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.