Πρόσβαση

Πρόσβαση

Το λιμάνι της Αλοννήσου (στο Πατητήρι) συνδέεται ακτοπλοϊκώς όλο τον χρόνο με τα λιμάνια του Βόλου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και του Αγίου Κωνσταντίνου (νομός Φθιώτιδας), ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται και με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Κύμης (νομός Ευβοίας). Γενικές πληροφορίες για τα δρομολόγια από Αλόννησο, αλλά και προς Αλόννησο μπορείτε να πάρετε από το Λιμεναρχείο Αλοννήσου στο τηλέφωνο 24240 65595.

Στην συνέχεια περιγράφονται αναλυτικά οι τρόποι μετάβασης στην Αλόννησο από όλα τα λιμάνια που συνδεόνται μαζί της.

A. Από την Βόρεια Ελλάδα

1 Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνδέεται με την Αλόννησο, με ιπτάμενα δελφίνια, μόνο την περίοδο από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών μπορείτε να καλέστε στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310 531504/5/7.

Μπορείτε να μεταβείτε στην Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ, τραίνο αλλά και αεροπλάνο. Μπορείτε να πληροφορηθείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ καλώντας στο τηλέφωνο 14505, ενώ για τα δρομολόγια των τραίνων μπορείτε είτε να καλέσετε στο 1110, είτε να μπείτε στο site www.ose.gr είτε να καλέσετε τις πληροφορίες στον σιδηροδρομικό σταθμός Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310 598120. Για δρομολόγια αεροπλάνων θα πρέπει να μιλήσετε με τις αεροπορικές εταιρίες.

Από τους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ (σταθμός «Μακεδονία» και σταθμός ΚΤΕΛ Χαλκιδικής), αλλά και από το αεροδρόμιο, μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Σε κάθε σταθμό υπάρχει γραφείο πληροφοριών για τα αστικά λεωφορεία, όπου μπορείτε να ρωτήσετε πληροφορίες σχετικά με ποιο λεωφορείο θα χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε στο λιμάνι.

2 Από το λιμάνι του Βόλου

Το λιμάνι του Βόλου έχει σύνδεση με το λιμάνι της Αλοννήσου καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Πραγματοποιούνται δρομολόγια με επιβατικά πλοία, καταμαράν, και ιπτάμενα δελφίνια. Ο χρόνος του ταξιδιού είναι περίπου 4,5 ώρες με το πλοίο, 3 ώρες με το καταμαράν, ενώ με το ιπτάμενο δελφίνι περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λιμεναρχείο Βόλου, καλώντας στα τηλέφωνα 24210-38888, 24210-76494 και 24210-28888.

Στην πόλη του Βόλου μπορείτε να φτάσετε είτε με τραίνο (πληροφορίες δρομολογίων στο 1110 και www.ose.gr) είτε με λεωφορείο (πληροφορίες δρομολογίων στο 14505). Το λιμάνι βρίσκεται σχεδόν απέναντι τόσο από το σταθμό των ΚΤΕΛ όσο και από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

B. Από την Νότια Ελλάδα

1 Από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου (νομός Φθιώτιδας)

Το λιμάνι στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Αλόννησο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από Άγιο Κωνσταντίνο για Αλόννησο την περίοδο του καλοκαιριού. Από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται έως και 7 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις.

Λιμεναρχείο Αγίου Κωνσταντίνου Τηλ: +302235031759

2 Από Κύμη (Εύβοια)

Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από Κύμη για Αλόννησο από αρχές Ιουνίου μέχρι και αρχές Σεπτεμβρίου.  Η ακτοπλοϊκή γραμμή από Κύμη για Αλόννησο είναι εποχική, με 3 εβδομαδιαία δρομολόγια.

Το λιμάνι της Κύμης συμφέρει περισσότερο τους ταξιδιώτες από Αθήνα, αφού βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση από το λιμάνι του Αγ, Κωνσταντίνου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να καλέσετε στο Λιμεναρχείο Κύμης στο τηλέφωνο 22220-22606. Από την Κύμη αναχωρούν επιβατικά πλοία και ιπτάμενα δελφίνια.

3 Από Μαντούδι (Εύβοια)

Το λιμάνι στο Μαντούδι της Εύβοιας συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Αλόννησο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από Μαντούδι για Αλόννησο την περίοδο της καλοκαιρινής σεζόν. Από τέλη Ιουνίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται έως και 4 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις.

Λιμενικός Σταθμός Μαντουδίου τηλ: 2227022020

Γ. Αεροπορικώς (μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου)

Η Σκιάθος διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο, το οποίο συνδέεται με το αεροδρόμιο της Αθήνας και η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου 35 λεπτά. Το αεροδρόμιο απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου (όπου βρίσκεται και το λιμάνι) και η σύνδεσή τους γίνεται μόνο με ταξί.

Το νησί της Σκιάθου συνδέεται ακτοπλοϊκά με το νησί της Αλοννήσου όλο τον χρόνο είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσο σταθμό την Σκόπελο. Η σύνδεση γίνεται είτε με πλοίο (διάρκεια διαδρομής περίπου δυο ώρες) είτε με δελφίνι (διάρκεια διαδρομής περίπου 45 λεπτά).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις αεροπορικές εταιρίες, ενώ πληροφορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Σκιάθου- Αλοννήσου μπορείτε να πάρετε από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, στα τηλέφωνα 24270-23720 και 24270-22017.

Πρακτορεία Αλοννήσου

Alonissos Travel τηλ: 2424066000
Alkyon Travel τηλ: 2424065450

 

Οδηγίες Πρόσβασης

Στο παρακάτω πεδίο εισάγετε την διεύθυνση που βρίσκεστε και πατήστε στο κουμπί "Οδηγίες", για να βρείτε τις διαθέσιμες διαδρομές προς το Villa Konstantinos.

Εαν πλοηγήστε από το κινητό σας, πατήστε στο κουμπί "GPS για κινητά" για να βρείτε τις διαθέσιμες διαδρομές προς το Villa Konstantinos μέσω της εφαρμογής Google Maps.

GPS για κινητά
Τηλ.: 2424 065 365 Κιν.: 697 324 6874 Email: villakonstantinos@hotmail.com Διεθ.: Ρουσούμ Γυαλός, Αλόννησος, 37005

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.