Θαλάσσιο Πάρκο

Θαλάσσιο Πάρκο

Θαλάσσιο Πάρκο

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βόρειων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ) είναι το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας, και ιδρύθηκε το 1992 με Προεδρικό Διάταγμα. Tο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βόρειων Σποράδων δεν είναι μια περιοχή κλειστή, αλλά είναι μια εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή, περίπου 2200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκτός από την Αλόννησο το ΕΘΠΑΒΣ περικλείει έναν μεγάλο αριθμό από βραχονησίδες και ερημονήσια, όπως η Περιστερά, τα Δύο Αδέλφια, τα Σκάντζουρα, τη Κυρα-Παναγιά, τα Γιούρα, τη Ψαθούρα και το Πιπέρι.

Στο ΕΘΠΑΒΣ φιλοξενούνται περίπου 250 φώκιες , ένα είδος το οποίο στην Δυτική Μεσόγειο τελεί υπό εξαφάνιση.


Εκτός από τις φώκιες monachus - monachus, στο ΕΘΠΑΒΣ φιλοξενούνται και διάφορα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως η αγριελιά, το θαμνοκυπάρισσο, τα ποσειδώνια φύκη αλλά και το αγριοκάτσικο των Γιούρων, το γεράκι μαυροπετρίτης, ο αιγόγλαρος.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Πάρκο, αρκεί να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς λειτουργίας του, οι οποίοι υπαγορεύουν την προσέγγιση νησιών σε συγκεκριμένες αποστάσεις, το σεβασμό προς τα ζώα και την διατήρηση της καθαριότητας

Θαλάσσιο Πάρκο
Θαλάσσιο Πάρκο
Θαλάσσιο Πάρκο
Θαλάσσιο Πάρκο
Τηλ.: 2424 065 365 Κιν.: 697 324 6874 Email: villakonstantinos@hotmail.com Διεθ.: Ρουσούμ Γυαλός, Αλόννησος, 37005

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.