Καταδύσεις Αλόννησου

Καταδύσεις Αλόννησου

Παραλίες στην Αλόννησο

Η θάλασσα της Αλοννήσου… μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων . Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος ενώνεται με τους υποβρύχιους μύθους και θρύλους. Ο θαλάσσιος χώρος βρίθει από ναυάγια μεγάλης ιστορικής αξίας, άλλα του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ. , άλλα βυζαντινά. Από το 2011 το Θαλάσσιο Πάρκο είναι επισκέψιμο στους φίλους της κατάδυσης σε 14 σημεία, σύμφωνα με το - Έγκριση αναοριοθέτησης ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Βορείων Σποράδων – Αλοννήσου.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με την απόφαση της 6ης / 28-7-2011 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. για διαχειριστικούς λόγους η υποβρύχια αλιεία επιτρέπεται ΜΟΝΟ στις περιοχές που ορίζονται με το ως:

  • Περιοχή 1: Ακτογραμμή βόρεια της Στενής Βάλας της Νήσου Αλοννήσου, από το ακρωτήριο Απύθμενος έως τον χώρο που βρίσκεται αμέσως βόρεια από την παραλία του Αγ. Δημητρίου της Νήσου Αλοννήσου.
  • Περιοχή 4: Όρμος Σπαρτίνα της Νήσου Αλοννήσου.
  • Περιοχή 11: Όρμος Κλήμα της Νήσου Περιστέρας.
  • Περιοχή 13: Ακτογραμμή ανατολικά της Νήσου του Μεγάλου Αδελφιού.

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του νησιού παρέχουν τις κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες για να βιώσει κάνεις την μαγευτική υποθαλάσσια εμπειρία.

Πηγή

Καταδύσεις Αλόννησου
Καταδύσεις Αλόννησου
Καταδύσεις Αλόννησου
Καταδύσεις Αλόννησου
Καταδύσεις Αλόννησου
Καταδύσεις Αλόννησου
Share
Τηλ.: 2424 065 365 Κιν.: 697 324 6874 Email: villakonstantinos@hotmail.com Διεθ.: Ρουσούμ Γυαλός, Αλόννησος, 37005

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.